Rope skipping is meer dan touwtje springen alleen: het is er een spectaculaire en acrobatische vorm van.
Je springt op een bepaald ritme, met één of meerdere touwen en varieert arm- en voetenwerk. Je kan deze discipline zowel individueel als in teamverband uitoefenen.

Het is een sport die ritmegevoel, snelheid, lenigheid, kracht, uithouding en creativiteit combineert! Samengevat: een sport voor iedereen, zowel meisjes als jongens! Hou je van muziek, springen en plezier maken? Dan is rope skipping zeker en vast iets voor jou!

Heb je nog nooit aan rope skipping gedaan maar wil je deze discipline graag eens proberen? Dan is de groep ‘basis’ iets voor jou. De training van de basisgroep wordt zowel op maandag als op vrijdag gegeven. Kies de dag die het beste voor jou past en wij ontvangen jou met open armen!

Zij die al rope skipping hebben gedaan moeten nu even goed opletten want de naamgeving van de groepen is veranderd! Onze voormalige ‘beginners’ krijgt vanaf dit jaar de naam ‘basis’. Deze groep traint nog steeds op maandag of vrijdag. Beheers je de basisvaardigheden voldoende (zie testjes of vraag na bij de trainers)? Dan mag je komen trainen in de groep ‘selectie 1’ op vrijdag. Dit is de nieuwe naam van onze vroegere ‘basis’.

Wie al is uitgegroeid tot een ervaren rope skipper kan terecht in de groep ‘selectie 2’ (zie testjes of vraag na bij de trainers). Onze voormalige groep ‘gevorderden’ heet vanaf dit turnjaar ‘selectie 2’ en traint nog steeds op zaterdag. Skippers die reeds twee jaar in de groep ‘gevorderden’ hebben getraind, zijn welkom in de groep ‘masters’ op zondag. Zij mogen echter ook nog steeds in de groep ‘selectie 2’ blijven trainen.

Heeft u nog vragen? Dan mag u steeds contact opnemen met de coördinator.

Groetjes
Trainsters rope skipping

Maaike Van Mierlo

Coördinator Ropeskipping