De werking van Verto heeft dit seizoen enkele wijzigingen ondergaan met als doel een eenduidige structuur voor al onze disciplines aan te bieden en de mogelijkheden voor iedere gymnast uit te breiden.
Zo kan elke gymnast vanaf het 3e leerjaar zonder instapdrempel starten bij elke gymnastiekdiscipline die wij aanbieden. (Acro, Toestelturnen, Trampoline en Tumbling). Voor rope skipping kan dit al vanaf het 2e leerjaar.

Voor de jongste gymnasten zijn er onze kleutergroepen, opgedeeld per kleuterklas, en onze basisgym 1e-2e leerjaar waar ze op speelse wijze kennis maken met gymnastiek.
Naast deze groepen met vrije instap zijn er ook nog onze beloften voor kinderen van 3e kleuterklas, 1e en 2e leerjaar.
Naar analogie met onze selectiegroepen vanaf het 3e leerjaar, verder in de tekst uitgelegd, is beloften een selectiegroep waar je al enkele basisvaardigheden onder de knie moet hebben om te kunnen aansluiten.

Vanaf het 3e leerjaar kan je kiezen voor welke discipline je gaat, of je kan meerdere combineren als je wil.
Rope skipping kan vanaf het 2e leerjaar. In elk van onze disciplines (Acro, Toestelturnen, Trampoline, Tumbling en rope skipping) zijn er naast de recreatieve groepen, zonder instapdrempel, ook selectie en wedstrijd groepen.
De selectie en wedstrijd groepen vragen al meer vaardigheden van de gymnasten om te kunnen aansluiten.
In deze groepen worden er dan ook selectiecriteria gehanteerd om er voor te zorgen dat iedere gymnast in een groep op zijn of haar niveau terecht komt.
In selectie groepen wordt getraind om te kunnen doorstromen naar een wedstrijd groep en eventueel al eens te proeven van een wedstrijd. In onze wedstrijdgroepen wordt de focus grotendeels gelegd op het deelnemen aan wedstrijden.

Voor gymnasten met een beperking is er onze G-gym, opgedeeld in twee groepen per leeftijd (-12/+12 jaar).

Naast de gymnastiekdisciplines en rope skipping bieden we bij Verto ook Taekwando aan. Taekwando heeft twee groepen opgedeeld per leeftijd (-11/+11 jaar).

Verto heeft ook enkele recreatieve groepen die zich specifiek richten tot volwassenen. Onze Gymmasters is een groep voor volwassenen die hun turnkunsten willen onderhouden.
Bij onze zaalvoetbal kan u terecht voor een tweewekelijks potje recreatieve zaalvoetbal. Jongvolwassenen kunnen eveneens nog steeds terecht bij onze andere disciplines.

 

Je kan onze nieuwe structuur downloaden door op het schema hieronder te klikken.

Downloads

Sponsors

Snelmenu