Hou jij van turnen en piramides maken?

Dan is acrogym de sport voor jou! Bij acrobatische gymnastiek wordt turnen gecombineerd met dans, tumbling en grondoefeningen.

Acrogym is een teamsport voor zowel jongens als meisje en wordt geturnd in duo’s (heren-, dames- en gemengde paren) of trio’s. De partners trainen op kracht, lenigheid, evenwicht en vormspanning.

Basisgroep acrogym

Wil jij in onze ‘basisgroep’ beginnen dan heb je geen enkele turnervaring nodig. Alle basiselementen gaande van handstand, radslag tot spagaat en zoveel meer, worden op ieders niveau aangeleerd en ingeoefend. De nadruk ligt voornamelijk op het aanleren van de juiste beweging en houding. Acrogym is een sport dat zowel lenigheid, kracht, evenwicht als vormspanning vereist. Er wordt dan ook voornamelijk aandacht besteed aan deze vier pijlers.

Daarnaast trainen we regelmatig op blokjes (oftewel handsteunen), deze vervangen de handen of voeten van de ‘onderpartner’. Later kunnen de gymnasten dan dezelfde oefeningen uitvoeren op een onderpartner.

Selectiegroep acrogym

Wanneer de gymnasten de basiselementen goed onder de knie hebben, kunnen zij doorstromen naar de ‘selectiegroep’. In deze groep wordt er meer gelet op de afwerking en een correcte uitvoering van het element. De gymnasten trainen dan ook meer in teamverband. Acrogym is geen individuele sport, maar een teamsport waarbij er getraind wordt met een partner of partners. Zo leert men om goed op elkaar in te spelen en elkaar te vertrouwen.

Wedstrijdgroep acrogym

Heb je na enige tijd ambitie om aan wedstrijden deel te nemen, dan kan je terecht in de ‘wedstrijdgroep’. Tijdens de trainingen wordt er zeer specifiek gekeken naar afwerking en uitvoering van de te kunnen partner- en  individuele delen. Een wedstrijdoefening wordt uitgevoerd op muziek, getoond aan een jury en duurt max 2min.

Femke Van Kerckhoven

Coördinator Acrogym

Jana Mertens

Coördinator Acrogym