De beloften is een groep voor jongens en meisjes van het 3e kleutersklasje tot het 2e leerjaar. Het zijn gymnasten die net dat iétsje meer in zich hebben en graag hard willen werken. Ze trainen twee keer in de week op verschillende oefeningen en toestellen.

In deze groep worden ze voorbereid om door te stromen naar een selectiegroep.
We werken hier aan kracht, lenigheid, coördinatie, vormspanning en een paar basiselementen van het turnen. Oefeningen zoals koprol en handstand worden aangeleerd, maar ook trampoline, balk en acroblokjes komen aan bod. De gymnasten krijgen een brede basis zodat ze vlot kunnen doorstromen naar elke discipline.

Het verschil met Basisgym (1-2e leerjaar) is dat wij minder oefeningen behandelen maar deze wel tot in de perfectie proberen aan te leren, zodat hier vlot op verder gebouwd kan worden wanneer ze doorstromen. De beloften is een klein groepje zodat we alle gymnasten goed kunnen opvolgen en bijsturen waar nodig.

De beloften is een selectiegroep. Tijdens de eerste week van september krijgt iedereen de kans om te komen proberen. Nadien bekijken we per gymnast of hij/zij al dan niet mag blijven.
Indien u nog vragen heeft mag u gerust contact opnemen via het contactformulier of kom eens langs op de startdag!

Louanne Hendrickx
beloften@verto.be

Coördinator Beloften