Heb je altijd wel eens willen vliegen? Heb je geen schrik om hoog te gaan en wil graag salto’s en schroeven leren springen?
Dan is onze trampolinegroep iets voor jou.
Vanuit een goede lichaamsbeheersing en de basissprongen leer je steeds moeilijkere combinaties. Als trampolinespringer kan je evenwicht, ritme, tempo- en ruimtegevoel uitstekend combineren.

Bij Verto trainen we vooral op de dubbele minitrampoline en verleggen we de trainingen naar de grote trampoline voor het aanleren van moeilijkere elementen. De minitrampoline maakt af en toe ook haar opwachting als trainingstoestel afhankelijk op welk deel we aan het trainen zijn.

Starten doe je bij onze ‘basisgroep’. Hier kan iedereen vanaf 8 jaar (3e leerjaar) aansluiten ongeacht of je (turn)ervaring hebt. Deze groep kan je perfect combineren met andere basisgroepen die we als club aanbieden en traint 1x per week.

Kan en wil je wat meer, dan is er de mogelijkheid om – na selectie in september- aan te sluiten bij onze selectiegroep. Hier ga je verder op wat je in de basisgroep hebt geleerd, worden de sprongen wat moeilijker en kan je proeven van je eerste recreatieve wedstrijden. Deze groep traint 2x per week.

Werk je hard en heb je het nodige talent dan kan later ook geselecteerd worden voor onze wedstrijdgroep. Zij trainen op zowel dubbele mini als maxi trampoline en nemen deel aan provinciale en vlaamse kampioenschappen. Dit vraagt natuurlijk een extra inspanning en dus trainen ze 3x per week.

Meer informatie over lidgeld en trainingsmomenten vind je elders op de website.
Voor meer informatie kan u ons contactformulier invullen (vergeet niet ‘trampoline’ aan te duiden).

Dorien De Boeck

Coördinator Trampoline